Protejeaza-ti copilul de grijile unui adult

Vine un moment in viata in care grija fata de sine devine mai mult decat o dovada a respectului si increderii in sine, o dovada de dragoste si responsabilitate fata de ce dragi. Ca mame si sotii, trebuie sa fim intotdeauna motorul si sursa de energie pentru intreaga familie – sanatoase, frumoase si intotdeauna pregatite sa oferim impreuna cu o simpla mangaiere si bratul ferm pe care copiii nostri sa se sprijine. De cele mai multe ori ne gandim si la riscurile care ar putea pune in pericol acest pretios echilibru desi, de cele mai multe ori, ne pierdem in grijile cotidiene si le ignoram.

Gandul la un accident, o boala, un deces este sumbru si, de aceea, ne ferim sa il aducem in minte. Cu siguranta “Mie nu mi se poate intampla!” este un gand care ne vine mai usor si ne dorim ca acest lucru sa fie adevarat. Din pacate, statisticile spun cu totul altceva, iar viata de zi cu zi ne expune la pericole din ce in ce mai mult.

Daca ai sanatate, le faci pe toate. Totusi, se pare ca ne intereseaza mai degraba beneficiile materiale pe care le avem cat traim, decat ajutorul financiar pe care l-am putea asigura copiilor nostri. Este paradoxal ca ne gandim mai intai sa ne asiguram bunurile si abia apoi la protectia financiara a bunului nostru cel mai de pret: viata!

Pe de o parte, suntem preocupate sa ne asiguram ca avem ce sa punem pe masa, ca nu ne lipseste nimic din apartament, ca ne petrecem vacante in locuri cat mai frumoase. Pe de alta parte, apelam la credite si ne asumam un risc: trebuie sa rambursam acel credit rapid si de aceea trebuie sa fim apte de munca. Iar un accident poate sa duca la incapacitatea de a munci, deci la pierderea locului de munca. Oara asta de ce nu ne preocupa?

Capacitatea de a obtine un venit este cel mai important factor in sustinerea financiara a celor dragi. Un accident poate schimba totul intr-o secunda, mai ales daca duce la limitarea sau inlaturarea acestei capacitati. Daca o intamplare nefericita ca duce la invaliditate sau chiar la moarte, cei care sunt dependenti financiar de noi vor fi direct afectati si vor resimti brusc neputinta noastra de a-i mai sprijini financiar.

Daca privim in jur, gasim atatea dovezi ca viata ni se poate schimba intr-o clipa! Trebuie sa fim realiste si sa luam in considerare si faptul ca inevitabilul se poate produce. Insa, protejandu-ne financiar, putem face fata mai usor situatiilor nefericite si asigura confortul si siguranta financiara a copiilor nostri pe mai departe.