Pregatiri necesare inainte de a cumpara sau a adopta un catel

Cheia succesului in a ajuta un nou catel cumparat sau adoptat sa se acomodeze in casa voastra este reprezentata de pregatirile anterioare si multa rabdare. Trebuie sa stiti inca de la inceput ca poate dura intre doua zile si doua luni ca voi si animalul de companie sa va acomodati unul cu altul. Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa faceti in asa fel incat acest proces sa fie mult mai simplu si mai placut.

Pregatiti toate lucrurile necesare pentru un catel

Odata ce v-ati hotarat ce rasa va fi noul vostru catel, este foarte important sa pregatiti in prealabil toate lucrurile de care acesta va avea nevoie. Va trebui sa cumparati o zgarda, o lesa, boluri pentru alimente si apa, hrana si desigur, cateva jucarii. Este recomandat sa cumparati si un medalion pe care sa fie gravat numarul vostru de telefon, in caz ca viitorul catel se va pierde.

Stabiliti cateva reguli in casa

Este esential ca inainte de a aduce noul catel acasa sa stabiliti cateva reguli cu membri familiei voastre. Trebuie sa lamuriti cine va plimba catelul dimineata, cine il va hrani, daca va avea voie pe canapea sau in pat, cine il va spala si cine isi va face timp pentru a se juca cu el?

Planificati sosirea catelului

Incercati sa planificati sosirea noului catel in casa voastra astfel incat aceasta sa aibe loc la sfarsitul saptamanii sau intr-o perioada in care veti avea cateva zile pentru a sta acasa. Un catel si noii stapani au nevoie de cateva zile pentru a se cunoaste reciproc si a se acomoda unul cu altul. De asemenea nu trebuie sa uitati de factorul “gelozie” si nu neglijati alte animale de companie, oameni sau copii din casa voastra.

Fiti pregatiti pentru dresaj

Daca noul vostru catel are o varsta frageda, este foarte probabil ca acesta sa nu fie dresat iar voi sa aveti aceasta responsabilitate de acum. Pe internet puteti gasi foarte multe informatii despre cum sa dresati un pui de catel sau un caine adult. Trebuie doar sa aveti multa rabdare, sa fiti consecvent si sa stabiliti o rutina. Va trebui sa depuneti un pic de efort suplimentar in fiecare zi cand va intoarceti acasa de la servici pentru a dresa noul vostru catel.

Asigurati-va ca noul vostru caine este sanatos

Cateii cumparati sau adoptati de la diverse adaposturi au trait intr-un mediu diferit si este foarte putin probabil ca ei sa fi fost vaccinati anterior. In mod inevitabil, in ciuda eforturilor depuse de persoanele care lucreaza la adaposturile de animale, virusii se pot raspandi. Va recomandam sa vizitati un medic veterinar cu noul vostru catel pentru a primi un carnet de sanatate, pentru a-i face toate vaccinurile si pentru a-i implanta un microcip.

Laudati-va catelul

Pentru a dresa noul vostru catel mult mai usor, este esential sa-l laudati si sa-l recompensati cu diverse alimente. Nu este nevoie de violenta. Cand va asculta trebuie laudat, iar cand nu se supune trebuie certat cu o tonalitate a vocii putin ridicata. Noul vostru catel trebuie sa cunoasca cine este stapanul in casa.

Jucati-va cu el

Cainii au nevoie de o viata activa. Asta inseamna ca trebui sa planificati plimbari in parc, sau cateva minute de joaca in fiecare zi daca locuiti la casa si dispuneti de o gradina. Puteti folosi diverse jucarii sau mingi care pot fi aruncate astfel incat catelul sa le aduca innapoi. De asemenea cand mergeti in vizita la rude din mediul rural, nu ezitati sa luati si catelul cu voi.

Fiti rabdatori si bucurati-va de rezultate

In cele din urma, trebuie sa fiti rezonabili in asteptarile voastre. Alaturi de voi, viata este o experienta diferita pentru noul vostru catel, asa ca el are nevoie de timp pentru a se adapta. Daca urmati sfaturile noastre, intr-un viitor apropiat veti observa ca v-ati facut un prieten pe viata. Nimeni nu va va intampina niciodata cu la fel de mult entuziasm, sau nu va va oferi mai multa iubire si loialitate decat catelul vostru. Fiti rabdatori, si veti fi rasplatiti!