La munte, in Austria

Pentru cei carora le place sa schieze, Alpii austrieci, cu sutele de partii moderne si zapada ca in basemele lui Andersen, sunt un paradis. Dar si sedentarii, care prefera sania trasa de cai, descopera aici cadrul perfect pentru o vacanta de iarna romantica si linistita

Satele mici si ninse, piscurile spectaculoase, cu varfuri albe si zapada asternuta pretutindeni, ca un covor din pulbere stralucitoare, creeaza cadrul feeric in care Alpii austrieci asteapta, iarna de iarna, turistii ce sosesc de pretutindeni.

Peisaje superbe si mancare gustoasa

Faptul ca muntii de aici au devenit una din destinatiile de iarna cele mai apreciate din Europa nu e intamplator. Pe de o parte, miile de kilometri de partie, amenajate modern, cu numeroase telescaune, telegondole si teleschiuri, avand grade de dificultate diferite, reprezinta un punct de atractie pentru cei ce iubesc schiul. Pe de alta parte, aerul curat, peisajele superbe, pensiunile si hotelurile primitoare, mancarea gustoasa si numeroasele posibilitati de petrecere a timpului liber sunt pe gustul turistilor care isi doresc o vacanta relaxanta si linistita.

Feerie alba la Pongau

Una din cele mai pitoresti si mai apreciate regiuni din muntii austrieci o reprezinta tinutul Pongau, in regiunea Salzburg. La sud de orasul lui Mozart, statiunile moderne si satele de munte idilice se insira pe versantii muntilor, intr-un cadru natural feeric. Cel mai apreciat de schiori este Zauchensee, cu partiile sale fantastice, care ajung pana la altitudinea de 2200 de metrii, dar nici Bad Gastein, Flachau, Radstadt, Kleinarl, Flizmoos sau Grossarltal nu sunt mai prejos. In Bad Gastein si Bad Hofgastein exista o atractie in plus: bazine cu ape termale, in care te poti incalzi si relaxa dupa plimbarile lungi prin zapada.