Koln

O plimbare pe Rin, tragand cu coada ochiului la Dom. O vizita delicioasa la Muzeul ciocolatei. Poftesti? Ti le ofera Kolnul. Sau Cologne, in varianta frantuzita.

Este orasul in care istoria si cultura germana se imbina cu pofta de viata. Cladiri vechi, muzee, sali de spectacol, obiective turistice – toate fac parte din farmecul orasului si te incanta cu stilul lor aparte.

“Magistralele” traseului turistic: Rinul…

Ar fi “un pacat” de neiertat pentru orice turist sa ajunga in Koln si sa nu isi faca timp pentru (cel putin) o plimbare pe Rin, cu vaporul. In schimbul catorva euro, cat dai pe bilet, petreci o ora de neuitat. Ai atat de multe de vazut: castele, podgorii, peisaje tipice regiunii. Germanii sunt cunoscuti in toata lumea ca mari iubitori de natura. Iar in Koln, aceasta calitate este cat se poate de evidenta – intregul oras para un parc urias sau un muzeu in aer liber.

… si Domul cu turnuri de 400 m inaltime

Nu trebuie sa omiti, din periplul tau, nici gand Catedrala catolica. Anual este vizionata de mii de turisti din toate colturile lumii, factinati de arhitectura si de istoria renumitului Dom. Constructia lui a inceput in anul 1248 si s-a finalizat abia in 1880. Catedrala este impreionanta datorita celor doua turnuri uimitor de inalte, de circa 400 de metri. Razele soarelui patrund prin imensele ferestre ale Domului si creeaza un intrior special, luminos si calduros. Este imposibil sa nu te impresioneze frumusetea Catedralei din Koln.

Daca este noiembrie, atunci este carnaval

In Koln, luna noiembrie este speciala datorita carnavalului denumit al “Cincilea Anotimp”. Carnavalul incepe in ziua de 11 noiembrie, la orele 11:11, in Alter Markt (Piata Veche) si dureaza pana la Aschermittwoch (Miercurea cenusii, inceputul postului Pastelui). In acesta perioada au loc evenimente variate: de la spectacole, baluri costumate, pana la festivitati umoristice care iau in vizor lumea politica. Inainte de Aschermittwoch, are loc marea parada de Rosenmontag (in ziua de luni, inainte de Aschermitteoch), cu muzica si costume originale.

Info plus

Oferta culturala a orasului

– Daca te pasioneaza arta si cultura, Kolnul iti ofera o multime de muzee, opere si teatre.
– Romish Germaninches este muzeul unde poti vedea atat marturii arheologice, cat si piese foarte rare.
– Daca te intereseaza arta medievala germana, mergi in Schnutegn sau Wallraf-Richartz.
– Daca vrei sa afli cat mai multe despre Koln, atunci nu mai sta pe ganduri si viziteaza muzeul principal al orasului, Zeughaus.
– Iti place ciocolata? Astampara-ti pofta si da o fuga pana in Lind Schokoladenmuseum (Muzeul ciocolatei). Aici vei afla toate secretele acestui rasfat culinar de la istoria ei, pana la diversele modalitati de preparare.