Hrana adecvata pentru puii de catei

Ce mananci de esti asa frumos?

Frumos = sanatos si vionic. Dar semnul “egal” se obtine doar abtinandu-te sa-l “alinti” cu tot felul de “bunatati” de “uz” uman. Meniul unui pui de caine nu se alcatuieste… din frigiderul stapanului.

Iesiti la plimbare si intrati in discutie cu cei ca voi – el face schimb de informatii cu ceilalti caini, tu – cu stapanii acestora. Ce afla el este sigur mult mai corect decat multe “informatii pretioase” pe care le obtii tu. Unul dintre subiectele preferate – ce trebuie sa manance un pui – este “inghiftuit” cu muuulte idei gresite.

Laptele il ajuta sa creasca

Gresit. Mai bine eviti laptele, pentru ca ii poate provoca diaree. Inlocuieste-l cu iaurt sau cu branza dulce.

Cat mai mult calciu, ca sa fie robust

Gresit. Prea mult calciu poate deforma oasele. Respecta dozele recomandate de medicul veterinar.

Ou – zi de zi

Gresit. Oul este un mic tezaur de proteine, grasimi si vitamine si un integrator excelent al calciului. Dar trebuie sa manance doar 1-2 oua fierte pe saptamana. Sau doar galbenusul crud, amestecat in mancare.

Dieta se diversifica treptat

Corect. Daca-i diversifici hrana de la o zi la alta, poate face dizenterie. La fel ca si bebelusii, puiul patruped trebuie desprins incetul cu incetul cu savori noi.

O singura masa pe zi

Gresit. Pana la varsta de trei luni, puiul are nevoie de 3-4 mese pe zi. Pana la un an si doua luni – varsta la care se incheie procesul de crestere – se va rezuma la doua mese pe zi.

Carnita e totul

Gresit. Trebuie sa manance de toate, ca sa absoarba toate nutrimentele necesare dezvoltarii armonioase a oaselor si musculaturii. Meniul lui se compune din: 50% carne, 25% paste, 25% verdeturi.

Nici o zi fara peste!

Corect. Pestele contine vitamina A, care il ajuta sa creasca, si vitamina D, indispensabila pentru fixarea calciului in oase. Amesteca-i zilnic, in meniu peste sau o lingurita de ulei de ficat de morun.

Hrana pentru adulti buna si pentru el

Gresit. Dieta junior are o concentratie mai mare de calciu, fosfor si substante ce previn formarea tartrului si cresc capacitatea de autoaparare a organismului.