Cipru

Insula iubita de Afrodita

O oaza cu clima placuta si apa de un albastru pur de jur imprejur… Vizitati Ciprul, aceasta nepretuita perla ascunsa in largul Marii Mediterane!

Soarele straluceste cea mai mare parte a anului deasupra celei de-a treia insula ca marime, situata in Marea Mediterana – lucru care se reflecta si in motivele decoratiunilor din ceramica. Pentru cei care doresc sa se bucure de vremea frumoasa, de aerul curat, de plajele intinse, de padurile de cedru si de pin salbatic, de minunatele comori arhitectonice ale insulei, Ciprul este destinatia ideala!

Insula Afroditei

O frumoasa legenda atribuie acestei insule binecuvantate miracolul nasterii Afroditei, marea zeita a dragostei, din spuma marii – chiar pe tarmul Petra tou Romiou. Tot pe coasta de sud a insulei se afla cele mai pitoresti golfuri si tarmuri: la Paphos in partea de vest, la Limassol si Larnaca si la Agia Napa in estul insulei. Vara, peisajul se anima cu turisti care “iau cu asalt” discotecile si barurile din aceste locuri. In ultimii ani a crescut foarte mult numarul centrelor de ingrijire si infrumusetare in care va puteti bucura de servicii de calitate din partea unui personal calificat.

Ce puteti vizita

Cine s-ar da inapoi de la drumetiile printre copaci infloriti si poieni pline de margarete? In muntii Trodos unde se ridica semetul varf Olympos (1951 m) se ascund sate pitoresti si bisericute, adapostind fresce de o valoare inestimabila, care au devenit valori ale patrimoniului UNESCO. Printre ele se remarca manastirea Kykko, fondata in anul 1902. Nu trebuie sa ratati capela Asinou, cu renumitele sale picturi murale.

Ce puteti manca

La Psarolimano puteti manca specialitati pe baza de peste. Localurile iau pestele proaspat direct din portul din Larnaca. Sau gustati delicioasele specialitati cipriote la Golden Barrel din Coral Bay, in Paphos.