Ce ingrediente naturale contine cremele?

In ultima vreme se lanseaza produse care au la baza ingredienti naturali. Aflati care sunt acestia si la ce creme se folosesc.

Producatorii de cosmetice utilizeaza din ce in ce mai mult activi naturali. In momentul de fata exista un top al celor mai folosite ingrediente.

1. Strugurii – prin continutul lor in polifenoli protejeaza epiderma si lupta impotriva radicalilor liberi.

2. Rosia a devenit alimentul star in ultima vreme. Are proprietati antioxidante, datorate, mai ales, lycopenului pe care il contine si seleniului. E foarte buna impotriva imbatranirii.

3. Maslinele contin acizi grasi nesaturati care contribuie la innoirea celulara. Cele mai cunoscute sunt virtutile hidratante si catifelate. Exctractul din frunze de maslin contin flavonoidele, reputate pentru calitatile lor de antiradicali si antioxidanti.

4. Laptele – bunicile noastre foloseau lapte de vaca pentru a-si curata pielea. Calitatile sale sunt date de continutul bogat in proteine care dau tonus pielii si lipide care o hranesc.

5. Mierea e unul dintre cele mai vechi remedii utilizate. E antiseptica, hranitoare, hidratanta, cicatrizanta, regeneranta. Intensifica circulatia si hraneste epiderma.

6. Uleiul de migdale contine vitamina E si are actiune antioxidanta si restructuranta. Intra in componenta diferitelor creme dar se utilizeaza si singur pentru masaj.

7. Ceaiul verde contine polifenoli care au puteri antioxidante de douazeci de ori mai mari decat cel al vitaminei E. Are si o mare putere antiradicali, virtuti hidratante, reparatoare, ceea ce il recomanda sa intre in componenta cremelor antirid. Ceaiul verde are si proprietati drenante, stimulente, revigorante si antistres.

8. Untul de karite se obtine dintr-un arbore care traieste in Africa. Contine acizi grasi esentiali, vitaminele A, E si F. Este perfect pentru pielea uscata sau parul deteriorat. Intra si in compozitia cremelor hranitoare si hidratante. Are si calitati impotriva imbatranirii pielii.

9. Sarea de mare e bogata in oligoelemente si magneziu, care face pielea supla si neteda. Mai e folosita si ca gomaj pentru corp.

10. Extractele de fructe sunt bogate in vitamina C. Actioneaza impotriva imbatranirii, regenereaza pielea si stimuleaza circulatia sanguina. Ca sa nu mai vorbim de parfumul lor.