Ce flori semanam?

Seamana florile care stiu raspunsul – “Ma iubeste, nu ma iubeste?” Nu este nevoie sa astepti pana la vara, cand apar margaretele, pentru a “lua pulsul” iubirii lui pentru tine. Avem noi o metoda care nu da gres: citeste-i sentimentele in florile pe care le semeni!

Instructiuni: se ia sotul (iubitul, prietenul – de la caz la caz) si se duce la un supermarket. Se aleg cateva plicuri cu seminte de plante anuale – craite, carciumarese, petunii, salvie, diverse amestecuri, etc. – sau perene (margarete, coreopsis, rudbechia, catananche, etc.). Se cumpara o punga de pamant obisnuit (sau pentru semanaturi), doua-trei jardiniere si o stropitoare. Se lasa sotul (iubitul, prietenul) sa plateasca totul. Se merge acasa, si se pun semintele in pamant. In 10-12 zile o sa ai raspunsul: daca noile plantute ies la lumina, te iubeste! Daca nu… tot te iubeste, dar ati avut ghinion – ati cumparat seminte care nu rodesc (se mai intampla).

In februarie se seamana culorile verii

– Umple jardinierele cu pamant, apoi presara semintele deasupra (asa cum imprastii sarea in mancare). La sfarsit acopera semintele cu un strat subtire de pamant.

– Uda cu stropitoarea, avand grija sa nu scoti la suprafata semintele. Continua udarile, la fiecare doua-trei zile.

– Verifica temperatura din camera in care tii ghivecele sau jardinierele – sa fie intre 18 si 20 grade C.

– Peste 10-12 zile apar noile plantute. Daca sunt semanate prea des (au crescut “perie”, una langa alta), va trebui sa le raresti dupa alte doua-trei saptamani (in locurile in care sunt “inghesuite”, vei scoate plantele cu mare grija – sunt inca fragile – si le vei planta in alta jardiniera).

– Pe masura ce plantele cresc, le poti transplanta din nou, in alte ghivece sau jardiniere, avand grija sa pastrezi o distanta de 10-15 cm intre ele.

– In aprilie-mai, daca temperaturile nu scad sub 10 grade C noaptea, vei putea scoate jardinierele pe balcon. Sau vei scoate plantele din jardiniera si le vei transplanta in gradina casei ori in gradina din fata blocului. O sa ai o vara inflorita, inflorita!

Iar toamna se numara bobocii

Roadele le vei culege la toamna (“toamna se numara bobocii”), cand vei culege semintele pentru plantele de anul viitor.