Ce fel de prietena esti?

Prietenele pe care le-ai avut de-a lungul timpului au jucat diverse roluri: confidenta, complice, petrecareata. Tu ce tip de prietena esti? Recunoaste-te in una din categoriile pe care ti le propunem si afla cum e bine sa fii

Complicea

Se spune despre tine ca ai o latura sensibila. Esti o persoana responsabila, ceilalti se pot baza pe tine. Esti genul de prietene pe care poti sa o suni la ora doua dimineata pentru un sfat. Prietenii tai te considera cu capul pe umeri si stiu ca ii sprijini mereu. Iti place sa fii inconjurata de prieteni si adesea organizezi mici intruniri. Esti atenta la nevoile celor din jur si o buna ascultatoare. Esti deschisa spre nou si iti place sa fi conectata la ce se intampla in lume. Socializezi usor pentru ca stii ca poti invata de la oricine.

Sfat: Fii atenta la cine se bucura de prietenia ta, unii vor doar sa ii asculti; chiar daca iti place, o prietenie inseamna sa vorbesti si tu despre tine.

Nonconformista

Nu multi pot tine pasul cu tine. Prietenii te suna ca sa afle ce nebunii ai mai facut. Esti spontana si nu te gandesti de doua ori. Adevarul e ca iti traiesti viata din plin. Impulsiva, plina de viata, mai faci si lucruri pe care le regreti, dar cei din jur te admira pentru curajul cu care infrunti viata. Ai o gramada de lucruri de povestit, iar la iesirile cu prietenii tu vorbesti cel mai mult, pentru ca toti te indeamna la asta. Esti ambitioasa si de obicei castigi ceea ce iti propui. Esti o adevarata sursa de inspiratie pentru prieteni si mereu insufletesti petrecerea.

Sfat: Nu toata lumea ia viata usor. Unii oameni se pot simti jigniti de felul tau de a fi, asa ca ai grija la dusmani.

Jucausa

Un lucru e clar: esti amuzanta. Prietenii tau spun ca esti simpatica grupului, mereu pusa pe sotii, cea care se pricepe sa spuna un banc. Simtul umorului e sustinut de istetime si spontaneitate. Adori sa faci cadouri celor dragi si adesea iti revine sarcina de a face cumparaturi in numele altora. Esti optimista si transmiti asta si celorlalti. Desi aparent esti aeriana si amuzanta, asta nu inseamna ca nu esti o persoana serioasa. Dimpotriva. Prietenii tai sunt foarte importanti pentru tine si tii mult la ei. In societate, descretesti fruntile si esti o prezenta agreabila.

Sfat: Umorul este o calitate care nu e mereu apreciata – la serviciu, pastreaza seriozitatea.

Confidenta

Te pricepi la oameni; daca nu cumva lucrezi in domenii in care ai de-a face cu oamenii, cu siguranta esti apreciata intre prieteni pentru abilitatile tale. Reusesti sa aplanezi un conflict, sa gasesti rezolvare la o problema a prietenei tale. Te impaci bine cu seful tau exigent pentru ca stii cum “sa-l iei”. In grupurile tale de prieteni, stii toate secretele si problemele fiecaruia. Rolul tau e de a mentine echilibrul intre oameni. Rareori iti pierzi cumpatul si esti rabdatoare. La intalnirile tale cu prietenii, esti de obicei intr-un colt cu cineva discutand.

Sfat: Nu uita sa te distrezi si tu – la urma-urmelor, prietenii sunt si pentru distractie, nu numai pentru a le fi alaturi cand au nevoie.