Ce este o gazduire web?

Ce este o gazduire web?

Gazduirea web este un serviciu care permite organizațiilor si persoanelor fizice sa posteze un website in mediul online. O un web host sau un furnizor de servicii de gazduire este o afacere care ofera tehnologiile si serviciile necesare pentru ca site-ul sau pagina web sa poata fi vizualizate pe Internet.

Site-urile sunt gazduite sau stocate pe computere speciale numite servere.

Cand utilizatorii de Internet vor sa vada site-ul dvs., tot ce trebuie sa faca este sa introduceti adresa sau domeniul site-ului dvs. în browserul lor.

Calculatorul lor se va conecta apoi la serverul dvs., iar paginile dvs. web le vor fi livrate prin intermediul browserului.

Majoritatea companiilor de gazduire necesita sa detineti domeniul dvs. pentru a va gazdui. Daca nu aveti un domeniu, companiile de gazduire va vor ajuta sa achiziționați unul.

 

Cateva functii pe care trebuie sa le asteptati de la firma de hosting

– Conturi de e-mail, majoritatea furnizorilor de hosting le cere utilizatorilor sa aiba propriul nume de domeniu.

Cu un nume de domeniu (de exemplu, www.siteultau.ro) si caracteristici ale contului de e-mail furnizate de compania dvs. de gazduire, puteți crea conturi de e-mail de domeniu (de exemplu, numele dvs.@siteultau.ro).

–  Acces FTP Utilizarea FTP va permite sa incarcați fisiere de pe computerul local pe serverul dvs. web.

Daca va construiti site-ul dvs. utilizând propriile fisiere HTML, puteți transfera fisierele de pe computer pe serverul web prin FTP, permitand accesarea site-ului dvs. web prin internet.

– Gazduire WordPress este un instrument de creare a site-urilor online. Este un sistem puternic de gestionare a continutului de bloguri si site-uri web, care este un mod convenabil de a crea și gestiona un site web.

-WordPress este folosit in proportie de peste 25% din site-urile de pe internet. Majoritatea firmelor de gazduire va vor spune imediat daca planurile de hosting  lor sunt compatibile cu WordPress sau nu. Cerintele simple pentru gazduirea site-urilor dvs.

Cum sa alegi o firma de hosting? De ce sa alegi o firma din romania ca sa-ti gazduiasca websiteul?

Pentru pareri sau reviewuri vizitati Hostok.ro, este un site unde va puteti documenta si de unde puteti alege din top firme hosting gazduirea perfecta.