Calimanesti

Se numeste, de fapt, Calimanesti-Caciulata, si este o statiune cocheta, ridicata cu multi ani in urma pe valea Oltului. Un loc linistit, ideal pentru o cura de aer curat si ape minerale.

In mijlocul peisajului fermecator prin care serpuieste drumul ce leaga Ramnicul Valcea de Sibiu, Calimanestiul si statiunea “lipita” de el, Caciulata, asteapta cu portile deschise, oaspetii veniti sa se bucure de ambianta tihnita, creata special pentru odihna si relaxare.

Ape tamaduitoare, carari de munte si manastiri vechi

Datorita cliemi placute, cu veri racoroase si ierni blande, statiunea este deschisa in tot cursul anului. Iar pana acum nu s-a putut plange ca ii lipsesc vizitatorii. Lucru firesc, de altfel, avand in vedere ca are o multime de atuuri. Pe de o parte, Calimanestiul ofera apa tamaduitoare a izvoarelor in tratamentul multor boli.

Pentru a folosi efectul benefic al acestora, aici au fost construite pavilioane pentru cura inca din 1910. Astazi, aici functioneaza mai multe clinici cu instalatii moderne pentru cura cu apa minerala. Pe de o parte, Calimanestiul este punctul de plecare ideal pentru minunatele excursii in Muntii Cozia, la ruinele castrului roman Arutela sau la vechile manastiri din zona – Cozia, Arnota, Bistrita ori vestita manastire Frasinei, unde monahii traiesc aidoma celor de la Sfantul Munte Athos.