Antalya de 5 stele

Situata in sudul Turciei, pe tarmul Marii Mediterane, Antalya este supranumita, pe drept cuvant, Riviera Turca. Aici poti petrece un concediu de vis, fara nici o grija, impreuna cu familia ta.

Munte si mare in acelasi timp. Soare, 300 de zile pe an. Vegetatie luxuriana, servicii turistice de calitate si preturi pentru toate buzunarele. Pe scurt, o vacanta perfecta. Toate le poti gasi pe coasta de sud a Turciei, in preajma orasului Antalya. Localitatea e inconjurata de lanturile muntilor Taurus, iar Golful Antalya are o coasta de 200 km, acoperita cu plantatii de babanieri, piersici, caisi, smochini, maslini, pini si palmieri. Zona nu e industrializata, asa incat poti respira un aer curat si sanatos, fara nici un fel de poluare.

Vreme perfecta

Clima e mediteraneana, foarte calda si uscata vara si ploioasa iarna. Lunile perfecte pentru plaja fiind capetele de sezon: aprilie-mai si septembire-octombrie. Iunie, iulie si august sunt deja foarte calduroase, preturile sunt mult mai mari, ca si aglomeratia, de altfel. In mai, apa marii e foarte calda si soarele la fel de puternic cum e la noi in luna iunie si iulie. In marite sau aprilie, dimineata poti merge sa schiezi in munti, iar dupa-amiaza sa faci plaja si baie in Marea Mediterana.

Sejur lipsit de griji

Daca vrei sa ai un concediu asa cum ai visat, poti alege un sejur de 5 stele “all inclusive”. Asta inseamna ca o data ajuns in incinta hotelului, nu mai ai nici o grija. Toate hotelurile au iesire la mare si sunt situate in adevarate parcuri, in care ai tot ce iti trebuie: piscine pentru toata familia, sezlonguri confortabile, prosoape de plaja, bauturi, cafele, dulciuri si inghetata la discretie. Ca sa nu mai vorbim de spa. Aici te poti bucura de piscine acoperite, bai turcesti, sauna, sali de fitness, care intra in costurile sejurului.

Daca vrei masaj sau tratamente cosmetice, platesti separat. Pe plaja unele hoteluri organizeaza diverse activitati: aerobic, dansuri, step, etc. Toate spatiile verzi au gazon si plante exotice care iti incanta privirea. Seara, te poti plimba pe faleza luminata sau te poti distra pe terasele unde canta diverse formatii. Daca nu iti place bufetul suedez (unde ai o varietate foarte mare de feluri de mancare, pentru toate gusturile, inclusiv meniuri pentru dieta), poti opta (contra cost) pentru unul din restaurantele a la carte (chinezesc, mexican, turcesc, etc.). Tot contra cost te poti plimba cu diverse ambarcatiuni si iahturi.

Originalitate si diversitate

Daca ai ocazia sa faci un tur al hotelurilor de pe coasta Antalyei, te va surprinde in mod placut faptul ca nici un hotel nu seamana cu altul. Se pare ca arhitectii turci se intrec in originalitate si pricepere. Astfel poti admira hoteluri in forma de avion (Concorde) sau in forma de vapor (Queen Elizabeth). In hotelul Rixos Premium vei gasi, de pilda, strazi cu magazine de firma care te fac sa te crezi la Paris.

Seara sau la pranz te poti plimba prin parcurile din incinta hotelurilor, unde poti asculta ciripitul pasarilor, te poti intinde intr-un hamac confortabil, sau poti admira diversitatea plantelor si perfectiunea gradinilor. Fiecare constructie are conceptul sau unic, vizibil in cele mai mici detalii: materiale, culori, decoratiuni. La fel sunt si camerele. Cele din vile au iesire direct la piscina, iar apartamentele sunt dotate cu 2-3 bai si jacuzzi personal. Depinde pana unde doresti sa mergi cu cheltuielile si confortul. Oricum, merita sa incerci!