Africa de Sud

Descopera alaturi de noi o lume exotica si indepartata, cu copaci lila de Jacaranda, plaje de vis si rezervatii naturale uluitoare, in care gazde iti spun doar elefantii, girafele si leii

Te trezesti dimineata, inspiri adanc aerul cu parfum exotic si apesi pe butonul telecomenzii. Dar nu cea a televizorului, cum te-ai obisnuit acasa, ci cea care deschide jaluzelele peretelui de sticla ce tine loc de fereastra.
Perdeaua se deschide incet, dezvaluind un peisaj pe care il cunosti deja din emisiunile de calatorii de pe Discovery: albastrul ireal al Oceanului, pe fundalul unor versanti stancosi si abrupti. Intre ele, palmieri uriasi, vegetatie luxurianta, flori in culori neon si nisip alb ca neaua…

Departe, la capatul Africii

Este evident: te afli acolo unde Africa se sfarseste, in Africa de Sud, in una din minunatele statiuni de pe malul Atlanticului. Poate fi Knysna sau Plettenberg Bay… Sau oricare din localitatile cochete ce se insira pe aproape 2000 de kilometri, de-a lungul coastei Oceanului.

Te asteapta o zi minunata, intr-un golf salbatic sau pe o plaja de ilustrata. Sau, poate, o zi in care pornesti in excursie, pentru a descoperi si alte locuri minunate din aceasta tara departata.

La Capul Bunei Sperante

Poti porni, de pilda, spre Franschhoek, Stellenbosch si Paarl, localitati idilice cu vile in stil colonial, ridicate printre coline de un verde crud, in inima regiunii viticole a tarii africane.

Sau spre Cape Town, cel mai sudic oras, considerat pe buna dreptate unul din cele mai frumoase din lume. La numai o aruncatura de bat vei vedea cu ochii tai faimosul Cap al Bunei Sperante, locul unde Atlanticul se sparge cu o furie dezlantuita de stanci.

Seara, fa o plimbare in port, pe Victoria&Alfred Waterfront, si mananca o delicioasa friptura din carne de strut. Daca iti mai ramane timp, merita sa pornesti, a doua zi, pe faimoasa Garden Route, care duce la Rezervatia Nationala Tsitsikamma. Vei avea ocazia sa te plimbi in jeep, observand elefantii, rinocerii, lei si leoparzi in habitatul lor natural.