Acum, mai multa energie

Iarna asta totul decurge excelent! Tot ce trebuie sa faci este sa te incarci cu energie, urmand pasii de mai jos.

1. Asigura-ti necesarul de vitamine!

In anotimpul rece, corpul nostru nu mai primeste vitaminele si mineralelele necesare, daca nu avem deosebita grija la alimentatie. De aceea, alege neaparat produsele din cereale integrale, asa-numitele fructe de iarna (nuci, alune si migdale), fructe si legume verzi si, la nevoie, vitaminele necesare.

2. Nu renunta la miscare!

E comod sa stai la televizor, dar, daca faci miscare, te vei simti de zeci de ori mai fericita. Consumi calorii, iti imbunatatesti conditia fizica si alungi gandurile apasatoare. Efortul fizic ajuta la oxigenarea organismului si stimuleaza productia de dopamina. Aceasta substanta stimuleaza transmiterea impulsurilor nervoase.

3. Tine o cura de detoxifiere!

Nu lasa vremea de afara sa isi puna amprenta asupra siluetei tale! Se stie ca in sezonul rece riscam sa ne ingrasam, dar tu poti evita acest lucru tinand o cura, fie cu lichide, fie cu orez sau legume. Departe de grasimi, prajeli si dulciuri in exces, vei reusi sa ramai in forma. Corpul tau se va simti mai bine, iar psihicul excelent.

4. Pastreaza-ti dinamismul!

Zilele devin mai scurte, noptile mai lungi. Tentatia de a lenevi iti face cu ochiul. Nu-i cadea prada! Lasa-ti putin timp, cat sa te obisnuiesti cu schimbarile, apoi planifica-ti zilele astfel incat sa nu le irosesti. Ziua are tot 24 de ore, chiar daca vine iarna. Dinamismul te poate ajuta sa folosesti orele in avantajul tau!

5. Gandeste pozitiv!

Optimismul te incarca cu energie. Expertii au demonstrat ca entuziasmul si elanul sunt conditionate de starea psihica pozitiva. Stabileste-ti obiective incitante, dar realizabile, care sa te ajute sa te gandesti la viitor. Si numai fandul la ce vei face in vacanta de iarna poate sa iti creasca buna dispozitie si optimismul.