6 trucuri pentru a “castiga” lupta cu reducerile

Perioada reducerilor e in toi si te atrage ca un magnet in magazine. Insa, oricat de paradoxal ar fi, ti-e teama sa pornesti la “vanat” de chilipiruri de teama ca vei cheltui prea mult, sub impulsul de moment. Noi iti aratam cum sa “infrunti” inteligent batalia cu reducerile de sezon.

1. Controleaza-ti dulapul

Inainte de a iesi din casa spre magazine, incearca sa treci pe o hartie toate hainele de care ai cu adevarat nevoie. Aceasta lista iti va fi utila pentru a-ti focaliza mai bine nevoile si dorintele. In plus, cu ajutorul listei “magice” vei evita sa ajungi acasa cu o multime de “piese” de-a dreptul inutile.

2. Mai bine singura decat cu prietena

Daca nu ai o prietena buna (si cat se poate de sincera), du-te singura la cumparaturi. Astfel, vei evita sa pierzi inutil timpul prin magazine sau sa te lasi convinsa ca “e un adevarat chilipir rochia asta, chiar daca tie nu ti se pare”.

3. Atentie la card

Daca faci parte dintre cele care nu rezista in fata unui panou ce anunta reduceri de 50%, mai bine pleaca la cumparaturi numai cu o suma mai mica de bani cash la tine. Astfel, nu te vei mai trezi acasa cu o gramada de haine pe care nici macar nu ti le doreai cu adevarat si cu toate economiile aruncate pe geam.

4. Ai mila de tine

Nu e neaparata nevoie sa cumperi un obiect de vestimentatie fabulos, care tie nu ti se potriveste sau care nu e genul tau, doar pentru ca e o adevarata afacere. Si, mai ales, nu uita ca, dupa ce ai probat ceva, e musai sa te privesti in oglinda. Numai dupa aceea du-te sa platesti.

5. Niciodata cu sotul

Barbatii care te insotesc de buna voie la cumparaturi sunt o specie rara, iar cei care vin cu tine in perioada reducerilor nu exista nici macar in basme. Reducerile reprezinta o afacere doar pentru femei, retine asta! Tii cu tot dinadinsul sa-l “cari” dupa tine? Inainte de a insista, aminteste-ti ca reducerile nu sunt altceva decat o amenintare la adresa echilibrului relatiei voastre, oricat de armonioasa ar fi aceasta.

6. Cumpara haine clasice

Alege piese vestimentare clasice, in culori neutre, si nu pe cele “ultimul racnet” care, dupa perioada reducerilor, devin un fel de uniforma. Cumpara mai bine topuri negre sau albe si pantaloni sau fuste cu taietura clasica, pentru ca nu se demodeaza nicioadata. Si fereste-te de nuantele care s-au purtat toata vara. Din primavara, vor fi poveste.