Sfaturi pentru cumpararea plantelor de interior

Plantele ce se folosesc in interior au pe langa rolul estetic si un rol functional, ele oferind o doza de oxigen atat de importanta intr-un spatiu inchis sau o cladire de birouri. Va prezentam mai jos cateva metode prin care sa va protejati investitia si sa va asigurati ca ati cumparat plante de calitate.

Nu cumparati din locuri neautorizate

Nu cumparati niciodata plante, indiferent de forma de lor de prezentare, in ghivece, taiate sau seminte, din locurile neautorizate. Acesti comercianti nu pot oferi posibilitatile ca aceste plante sa aiba conditii optime de depozitare, si pot fi expuse la diversi factori care vor duce la degradarea sau ofilirea produsului intr-un timp foarte scurt.

Acorda atentie ambalajui

Deoarece se intampla ca unii comercianti sa nu depoziteze tocmai corect plantele este posibil ca ambalajul sa fie deteriorate. Semintele se comercializeaza in ambalaje speciale. Ele sunt inchise si au eticheta oficiala a celor ce furnizeaza produsul, si trebuie sa aiba inscriptionate informatii referitoare la normele de utilizare.

Cereti informatii

Nu ezitati sa cereti informatii de la vanzator despre cum se intretine o anumita planta, indiferent daca aceasta este in ghiveci, taiata sau sub forma de seminte. Nu toate plantele se dezvolta la fel si nu au aceleasi necesitati de structura a solului, elementele cu care se hranesc, pH, lumina sau caldura.

Cereti bonurile

Nu conteaza daca ati cumparat flori din magazinele de specialitate sau din piata, este recomandat sa cereti bonul fiscal ca o masura in plus pentru protejarea investitiei. In cazul unei reclamatii este nevoie de proba cumpararii.