Secrete pentru sprancene perfecte

Te-ai gandit ca sprancenele pot defini fizionomia? Ele pot reinventa un chip sau, dimpotriva, il pot compromite daca nu se potrivesc cu restul fetei. Poate crezi ca e greu sa alegi forma sprancenelor, dar nu e deloc asa.

Tendintele anului 2014 in machiaj sunt caracterizate de naturalete si simplitate. Specialistii recomanda sprancene groase, in linie dreapta, usor creionate. Nu trebuie sa exagerezi cu pensatul, nu se mai poarta sprancenele foarte subtiri. Lungimea lor variaza in functie de trasaturile de ansamblu ale chipului tau. Incearca sa fii cat mai naturala. Cand incepi operatiunea de pensare a sprancenelor ai grija la echilibru: daca pensezi prea mult in partea inferioara, langa nas, ochii vor parea mult mai mici, iar daca subtiezi foarte mult sprancenele in partea inferioara, vei arata tot timpul mirata, lucru pe care cu singuranta nu ti-l doresti.

Creionul te va ajuta sa conturezi sprancenele mult mai usor, foloseste-l cu grija, iar daca nu-ti ies din prima forma si culoarea, demachiaza-te si incearca din nou pana te uiti in oglinda si spui: “Am reusit!”. La fel de importanta este si periuta de pieptanat sprancene, care se foloseste mai ales in cazul in care le ai foarte dese. Piaptana-le orientand firele de par spre arcada.

  • Foloseste un baton corector si dezinfectant dupa pensare
  • Creioneaza sprancenele cu un creion special
  • Peria pentru sprancene este la fel de importanta ca si penseta. Le vei peria in sensul lor de crestere.

Reguli de baza pentru pensatul sprancenelor

Ideal ar fi ca forma sprancenelor sa fie data de cosmeticiana, dar in cazul in care vrei sa te pensezi singura, pentru ca timpul nu iti permite sa mergi la salon, ar fi bine sa urmezi cateva reguli de baza.

  • Nu este bine sa pensezi niciodata firele de par din partea superioara a sprancenelor, ci numai pe cele din partea inferioara.
  • Fii prudenta, penseta nu trebuie utilizata in mod excesiv, pentru ca risti sa smulti firele de par care ar trebui sa ramana la locul lor.
  • Foloseste creioanele speciale in nuante cat mai apropiate de cele ale sprancenelor.
  • Daca esti blonda, un creion maro deschis este ideal. Ai grija sa se potriveasca si nuantei tale de par. Le poti decolora sau folosi tonuri de gri si bej.
  • Nu te pensa inainte de a iesi din casa, pentru ca pielea este agresata si se poate inrosi. Poti folosi un cub de gheata pentru a evita inflamarea.
  • Ai grija, pentru ca din motive strict fiziologice, necunoscute inca, firele din aceasta zona nu cresc intotdeauna foarte repede. In cazul in care te-ai pensat prea mult, va trebui sa astepti destul pana iti va creste parul in acea zona.