Cum sa scapam de mucegai

Mucegaiul este o ciuperca foarte mica, dar care se multiplica ingrijorator de rapid si are un miros specific. Ataca orice, de la pereti, la lemn dar si lenjeria de pat, si in general oriunde ajunge se inmulteste.

Cum apare

Cauza aparitiei mucegaiului este faptul ca aerul nu circula in camera, si asta se intampla mai ales iarna, cand majoritatea nu ne gandim sa aerisim pret de 5,10 minute camera. De asemenea, apare foarte usor in bai unde se acumuleaza umezeala dupa bai sau dusuri.

Astfel, dupa ce ati folosit dusul cel mai bine este sa deschideti un geam pentru a lasa aerul sa circule, sau va puteti cumpara un dezumificator, ceea ce este indicat pentru fiecare camera, mai putin in bucatarie, unde se poate utiliza hota.
Ciupercile acestea se inmultesc rapid in prezenta a 3 conditii : aerul nu circula deloc in camera, exista umezeala in camera sau in camera temperatura depaseste 20 de grade Celsius.

Cum combatem

Pentru a combate mucegaiul este bine ca in primul rand sa aerisiti zilnic camera cateva minute. De asemenea, cand faceti curat utilizati un aspirator cu apa, care reduce sporii din aer(prin care se inmulteste mucegaiul). Zonele in care se poate instala foarte usor mucegaiul, cum ar fi colturile peretilor si obiectele din lemn, este bine sa fie spalate odata pe saptamana cu solutii pe baza de clor. Aceste solutii omoara ciupercile.

Asigurati-va ca lenjeriile de pat folosite sunt perfect uscate, pentru ca si cea mai mica umezeala poate declansa aparitia mucegaiului. De asemenea este recomandata vopsirea dormitoarelor odata pe an cu vopseluri care actioneaza eficient impotriva ciupercilor.