Armonie si echilibru

Ai o camera pe care doresti sa o redecorezi? Sa schimbi mobilierul si obiectele decorative? Sa o aranjezi tinand cont de principiile traditionale Feng Shui, care iti asigura echilibru, sanatate si prosperitate? Cu noi vei reusi. Iata cum ar putea arata bucataria ta.

In multe apartamente, bucataria este locul in care membrii familiei se intalnesc pentru a se hrani si a intra in legatura unii cu altii, impartasindu-si intamplari din timpul zilei. In mod firesc, din perspectiva Feng Shui, ar fi bine ca si energiile statice Yin, care se acumuleaza pe pereti, si cele dinamice Yang, care intra prin ferestre, sa fie pozitive. Cum acest lucru este posibil doar pentru o parte a oricarei configuratii energetice, ar fi bine ca bucataria sa beneficieze de energii Yang (dinamice) pozitive, fiind un spatiu in care se desfasoara activitati care presupun miscare, aceasta sporind puterea energiilor Yang. Tot din aceasta perspectiva, este potrivit ca bucataria sa se afle aproape de intrarea in casa, aceasta fiind o zona Yang.

Pentru a amplifica energiile pozitive, creati un décor frumos (sursa de energie pozitiva Sheng Qi), care sa iti reaminteasca bucuria de a trai. Frumusetea se regaseste peste tot in natura – in interior este necesar sa o cream singuri, conform gusturilor proprii.

Cateva vaze si ghivece cu flori pot aduce prospetime si culoare intr-o zona in care ne petrecem timp cu familia. Un tablou in culori vii poate crea un efect asemanator – cel albastru se potriveste cu schema de culori albastru (elementul apa) si alb/argintiu (elementul metal). Bucataria se incradreaza in zona de sud-est a unui apartament a carui configuratie energetica este data de orientarea est 2 si anul de constructie 2014 care corespunde perioadei 7 din scoala de Feng Shui traditional Xuan Kong Fei Xing (Stelele Zburatoare).

In aceasta zona se manifesta energia Yin (statica) 1 de tip “apa” si energia Yang 6 (dinamica) de tip “metal”. Culorile compatibile cu aceste energii sunt albul, regasite in culoarea peretilor, gresiei, argintul ansamblului de gatit si al altor finisaje si albastrul scaunelor, insertiilor colorate din mobilier, precum si al tabloului si vazelor cu flori.

Formele potrivite sunt cercul si sfera, care apar de mai multe ori: lampa alba de deasupra mesei, masa in sine, cercurile din spatarele scaunelor, masina de spalat espresso si vasele de bucatarie. Ghivecele cu plante verzi sunt si ele bine amplasate in aceasta bucatarie, apartinand elementului lemn, care este alimentat cu energia apei care, la randul ei, este “nascuta” de metal. Bineinteles ca atunci cand amintesc de energii de tip “apa”, “lemn”, etc., ma referi la diferite tipuri de manifestare a energiei Qi si nu la materialul in sine.

Elementul de stabilitate pe care il recomand in orice incapere este dat de formele patrate ale gresiei, rectangulare ale usilor mobilierului, tabloului, ferestrei, etc.
Inchei reamintindu-va ca fiecare casa este diferita si fiecare incapere, deci si bucataria, are nevoie de amenajari si remedii Feng Shui diferite. Aceastea pot fi prescrise doar dupa analizarea atenta a mediului respectiv si folosirea formulelor de calcul care ne permit sa aflam modul in care curg energiile si cum se combina acestea pentru a crea efecte care variaza de la un loc la altul.