5 trucuri pentru a drege busuiocul dupa o gafa

Iar ti-a scapat porumbelul din gura? Iar se uita cineva lung la tine… Aduna-te urgent si repara gafa! Cum – iti spunem noi, de la caz la caz.

1 .”Felicitari, vad ca esti gravida!”

In realitate, vecina ta a mai pus pe ea cateva kilograme.
Cum dregi busuiocul: nu incerca sa o dai cotita, cum ca nu ai vrut sa spui asa ceva, ca te gandeai la altcineva… Cere-ti scuze cu franchete: “Sunt dezolata, stii, sunt regina gafelor, asta pentru ca sunt distrata, ma gandesc mereu la mai multe deoadata” etc.

2. “Ei, vezi ce bine arati daca te-ai ingrasat?”

Cu alte cuvinte: “Erai o scobitoare”. Pica “de minune”, mai ales daca persoana respectiva este necasatorita, necurtata, fara iubit.
Cum dregi busuiocul: scuza gen “Nu, serios, erai sinistru de slab(a), stii si tu…” toarna gaz pe foc. Scuza e penibila si accentueaza gafa, iar tu stii. Te simti prost si asta se simte. Ce s-a spus e bun spus. Inchide subiectul, poate ai avut noroc si gafa a trecut neobsevata.

3. “Ia te uita, ce frumos esti imbracata azi!”

Adica de obicei este cam neingrijita, sau fara gust, sau… Toate interpretarile sunt posibile. Si toate sunt rele.
Cum dregi busuiocul: “Si ieri ai avut un sacou asa de elegant! Imi place stilul tau” – tine numai daca ai memorie buna. Daca habar nu ai ce a purtat ieri, incearca “In general te imbraci bine, imi place stilul tau”.

4. “Eu nu mai mananc de mult tot felul de prostii”

Asta o spui la masa la care esti invitata si la care alte persoane se infrupta fericite cu “prostii” – friptura cu sos, cartofi prajiti, maioneza, etc.
Cum dregi busuiocul: inainte de a pleca de acasa incearca sa iti imaginezi situatia in care vei fi pusa – cine sunt ceilalati comeseni, ce deprinderi au, etc. Si impune-ti sa eviti subiectele sensibile. Stii ca, in secolul XIX, musafirii erau preveniti asupra subiectelor ce nu trebuie abordate, pentru a nu leza sensibilitatea cuiva? De pilda, nu se vorbea despre bucuria de a avea copii de fata cu persoanele care nu pot avea aceasta bucurie. Nici despre ultima vacanta pe Coasta de Azur, cand unul dintre invitati era in somaj.

5. “Nu te puteam suna, nu aveam semnal”

Gura stii tu cui adevar graieste. Ai uitat cu ce pretext “ai scapat”, acum doua weekend-uri, de vizita “obligatorie” la mama: ” Merg la serviciu, am ramas in urma cu lucrarile”. De fapt, ai fost cu sotul tau la munte.
Cum dregi busuiocul: lasa timiditatea la o parte si invata sa spui nu! Mai intai scuza-te pentru minciuna pe care ai tras-o, apoi recunoaste deschis: vrei sa petreci mai mult timp doar cu sotul tau, sa mai iesiti si voi in lume. NU iti vei mai vizita mama chiar in fiecare weekend, dar nu inseamna ca o iubesti mai putin.